Cesta k pořízení nové garáže

V tomto článku vám zodpovíme palčivé otázky, které vás možná napadnou během přemýšlení o nové plechové garáži.

Základní věcí, kterou je potřeba mít vyřešenou, je podloží pod garáž. Stručnému popisu jak plochu připravit, jsme se věnovali v článku Jak připravit podloží pod garáž?.

Další důležitou otázkou je účel, k jakému bude vaše nová plechová garáž sloužit. Od toho se odvíjí volba vhodného typu a konfigurace garáže. Tomuto tématu jsme se věnovali v článcích Kterou plechovou garáž zvolit a Na co nezapomenout při výběru garáže.

Nyní se podíváme na to, jak probíhá samotná doprava a montáž garáže na místě určení.  

LZE GARÁŽ DOVÉZT OPRAVDU KAMKOLIV?

U Garážujeme s.r.o. máte dopravu i montáž zdarma po celé ČR. Všechny naše produkty vozíme nákladními auty do 15t. Délka auta je okolo 11 m a výška s nákladem až 4 m. Naši řidiči a montéři v jednom jsou sice velmi šikovní, ale rozměry našich aut přinášejí určitá omezení. Dojedou pouze do míst, kde vede zpevněná cesta a není tam nějaký výškový limit (podjezd, větve stromů, které by poškrábaly náklad apod.)

Naši pracovníci se nemusejí nutně dostat na vzdálenost jednoho nebo dvou metrů k samotnému místu montáže. Vše vozíme rozmontované. Již hotové stěny k sobě montéři smontují až na místě určení. S jednotlivými díly dokážou manipulovat. Pokud se dá zaparkovat do 30 m od požadovaného místa montáže, tak naši lidé zvládnou jednotlivé díly po rovném zpevněném terénu přenést. Samozřejmě čím je garáž větší, tím je přenášení dílů náročnější a v případě opravdu velkých garáží nebo hal se budou potřebovat dostat k místu, kde má garáž stát, co nejblíže.

Pokud je vzdálenost od místa, kde může auto zaparkovat k místu montáže delší než 30 m, nezoufejte i to se dá řešit. V takovém případě již však bude potřeba vaše součinnost. Montáž dokážeme realizovat, pokud zajistíte výpomoc min. dvou silných mužů, kteří s přenášením dílů našim montérům pomohou.

JAK DLOUHO TRVÁ SAMOTNÁ MONTÁŽ GARÁŽE?

Samotná montáž garáže je velmi rychlá. Sestavení garáže v základním provedení o rozměru např. 3 x 5 m nebo 4 x 6 m trvá do hodiny. V případě garáží z plechu v dekoru dřeva vás naši montéři zdrží zhruba 2 hodiny. Na délku montáže má samozřejmě vliv také počet objednaných doplňků. Smontování garáže s okapy, nebo se střešní krytinou z plechové imitace tašek bude trvat déle. Řeč je však stále o samotné délce montáže. Na termín dodání, tedy na to, jak dlouho budete na garáž čekat, nemá počet doplňků ani velikost garáž vliv. Výjimku tvoří pouze opravdu velké stavby, které si klient objedná včetně dodání projektové dokumentace.

BUDU SI MUSET VZÍT NA DEN MONTÁŽE VOLNO?

V případě, že si u nás garáž objednáte, budeme vás o přesném termínu dodání informovat min. 4-5 dnů předem, abyste si dokázali zajistit volno, nebo někoho, kdo garáž převezme.

K objednávce vždy připište informaci, zda již máte, nebo kdy budete mít připravené podloží pod garáž, abychom termín dodání nenaplánovali dříve, než budete mít vše připravené. Pokud máte v plánu dovolenou nebo víte, že v nějakém termínu nebude možné dodání realizovat, také nás o tom prosím s dostatečným předstihem informujte (ideálně v okamžiku, kdy děláte objednávku). Nestane se pak, že bychom naplánovali termín dovozu na den, kdy se budete třeba opalovat u moře nebo lyžovat v Alpách.

MŮŽETE MI GARÁŽ DOVÉZT NA MÉ NAROZENINY V 9 HODIN RÁNO?

Vzhledem k tomu, že poskytujeme dopravu i montáž zdarma, tak nedokážeme vyhovět klientům, kteří požadují termín dodání v jeden konkrétní den nebo dokonce hodinu. Pokud jste si plánovali, že vám garáž přivezeme např. první sobotu v červnu v 9 hodin ráno, tak vás budeme muset zklamat, toto zařídit nedokážeme.

Samotnou objednávku vytvořte online přímo na našich stránkách. Obratem obdržíte na e-mail automatické potvrzení objednávky, kde si můžete ještě vše zkontrolovat. Pokud způsob platby zahrnuje zálohu, bude v příloze e-mailu s potvrzením objednávky také zálohová faktura se všemi údaji k platbě. Těšíme se na spolupráci!