Kterou plechovou garáž zvolit

Hlavním vodítkem pro výběr vhodné plechové garáže by měl být účel k jakému plánujete garáž používat. Nejčastějším důvodem pro pořízení plechové garáže je garážování auta. Dalším účelem může být skladovací prostor na nářadí a materiál během stavby, zahradní domek (kůlna) pro uschování sekačky, zahradního nábytku atp., dílna, garáž pro hasičskou techniku a vybavení, skladování vyřazeného elektromateriálu apod.

 

PLECHOVÁ GARÁŽ JAKO DOČASNÉ ŘEŠENÍ

 

V případě, že prvotním účelem, pro který garáž kupujete, je skladovací prostor během stavby Vašeho domu, tak se můžete vydat dvěma cestami. První je pořízení dočasné garáže v základním provedení ze žárově pozinkovaného plechu. Taková garáž Vás vyjde opravdu velmi levně, a to včetně dopravy a montáže. Pokud zároveň počítáte s tím, že po dokončení stavby domu si postavíte zděnou garáž nebo pořídíte lepší montovanou, tak Vám jistě nebude vadit ani obyčejnější vzhled této plechové garáže. Výhodou je i to, že občasné šrámy, které garáži způsobíte manipulaci s nářadím v jejím okolí, Vás nebudou tolik mrzet. Vybrat si můžete z nabídky garáží START. Garáže START také často využívají firmy, jako skladovací prostor na nejrůznější věci např. pneumatiky, stavební materiál apod.

U garáži START je možné upravit konfiguraci, tak aby co nejlépe vyhovovala Vaším potřebám. V případě, že potřebujete garáž nebo sklad, který budete využívat dlouhodobě, doporučujeme v konfigurátoru zvolit zesílenou konstrukci z uzavřených profilů. Volbou konstrukce z pozinkovaných profilů nebo ošetření konstrukce vrchním nátěrem zásadně zvýšíte životnost garáže. Pokud bude garáž stát na viditelném místě a chcete, aby do prostředí zapadla, můžete zvolit práškově lakovaný plech v barvě dle Vašeho výběru, a kromě toho i mnoho dalších doplňků.

 

PLECHOVÁ GARÁŽ K DLOUHODOBÝM ÚČELŮM

 

Druhou cestou je pak pořídit si hned na začátku stavby domu kvalitní montovanou garáž, která Vám vydrží desítky let. Během stavby ji využijete jako sklad na materiál, nářadí a později jako garáž na auto, zahradní techniku nebo k čemukoliv jinému. V mnoha případech se jedná o ekonomičtější řešení než v prvním případě, protože tuto garáž budete využívat nesrovnatelně déle a vyšší počáteční investice se rozloží do moha let používání tohoto výrobku. V tomto případě doporučujeme vybírat z garáži kategorie PREMIUM a WOOD. Tyto garáže jsou ideální jako řešení na stálo. Svým vzhledem Vás budou dobře reprezentovat, mají vždy zesílenou konstrukci z uzavřených profilů, jsou z barevného práškově lakovaného plechu nebo z plechu v dekoru dřeva, mají plechové lemy na rozích stěn a na střeše, výklopná vrata za cenu dvoukřídlých apod.