Na co nezapomenout při výběru garáže

Přinášíme vám několik tipů, které by vám mohly pomoct nakonfigurovat si garáž, se kterou budete velmi spokojení.

Plechové garáže lze objednat hned v několika provedeních. Pokud plánujete garáž využívat pouze po dobu několika málo let například jako sklad nářadí a materiálů během stavby domu, pak pro Vás může být dobrou volbou některá z garáží v základním provedení START. Rozměr garáže si navíc můžete zvolit dle potřeby přímo v našem konfigurátoru zde.

Patříte k lidem, kteří si chtějí pořídit garáž na dlouhá léta, a kterým záleží nejenom na funkčnosti, ale také na vzhledu výrobku? Pokud ano, tak právě pro vás jsme připravili dvě řady garáží, které jsou reprezentativní, z kvalitních materiálů, a přitom stále cenově velmi příznivé. Jedná se o garáže v provedení WOOD a PREMIUM.

 

NOSNÁ OCELOVÁ KONSTRUKCE

 

Každá plechová garáž má nosnou ocelovou konstrukci, ke které je nýty uchycený vnější plášť obvykle z trapézového z plechu. Důležité je, aby ocelová konstrukce byla dostatečně pevná. Menší plechové garáže se běžně vyrábějí se dvěma druhy konstrukcí. Nejlevnější varianty plechových garáží mají konstrukci z úhelníků (L profilů). Levné garáže s tímto typem konstrukce mohou dobře posloužit např. jako přechodný sklad materiálů a nářadí během stavby domu. V případě garáží pro dlouhodobé použití doporučujeme vždy volit zesílenou konstrukci z uzavřených profilů (jeklů), což je druhá běžně používaná a mnohem lepší varianta. Ideální je zvolit verzi z pozinkovaných uzavřených profilů, aby vám konstrukce nerezivěla. Naše garáže v provedení WOOD a PREMIUM mají celou ocelovou konstrukci vždy zesílenou z uzavřených profilů (jeklů), u garáží START jí lze objednat za příplatek.

 

ZVOLIT VÝKLOPNÁ NEBO DVOUKŘÍDLOVÁ VRATA?

 

Často se nás klienti ptají, zda si mají objednat výklopná nebo dvoukřídlová vrata. S výklopnými vraty se snadno manipuluje a jejich velkou výhodou je, že po otevření nikde nepřekážejí. Díky pružinovému mechanismu výklopná vrata jedním pohybem lehce zasunete pod střechu garáže. Nemůže se pak stát, že by vám vítr vrata přivřel například v okamžiku, kdy vjíždíte do garáže autem.

 

VZHLED JE DŮLEŽITÝ

 

I plechová garáž může vypadat skvěle. Aby tomu tak bylo, měla by mít vnější plášť z práškově lakovaného barevného plechu. Někomu se více líbí plech v dekoru dřeva, někomu zase jednobarevný plech např. v bílé barvě v kombinaci s moderní antracitově šedou. Ve volbě správné barevné kombinace pomůže konfigurátor na stránkách výrobce, kde je možné si navolit různé barvy a ve 3D náhledu se pak podívat na garáž ze všech stran. 

Spoje stěn (hlavně rohy) a spoj mezi střešní krytinou a stěnou by měl být překrytý plechovým lemem (atikou). Díky tomu garáž vypadá mnohem hodnotněji než bez lemů. Naše garáže WOOD a PREMIUM mají plechové lemy vždy zahrnuté v ceně. 

 

NA CO NEZAPOMENOUT

 

U nezateplených garáží, skladů a zahradních domků běžně dochází vlivem prudkých změn venkovní teploty ke kondenzaci vodní páry ze vzduchu. Kapénky, které tímto způsobem vzniknou, pak skapávají z vnitřní strany střešních plechů na uskladněné věci. Antikondenzační úprava DR!PSTOP umí skapávaní zabránit! Jedná se o filc, který je strojově nalepený na vnitřní straně střešních plechů a kapénky vody absorbuje. Postupně pak vysychá a zcela zabrání nebo v extrémních případech alespoň minimalizuje skapávaní vody. Antikondenzační úpravu je možné objednat ke každé z našich garáží. Nelze jí však objednat dodatečně na již smontovanou garáž. Nezapomeňte proto garáž objednat rovnou i s antikondenzační úpravou na vnitřní straně střešních plechů.

Okapy patří k velmi praktickým ovšem finančně náročnějším doplňkům na plechovou garáž. Někteří klienti se v zájmu úspor rozhodnou objednat garáž bez okapů, ačkoliv vědí, že by se jim velmi hodily např. z důvodu sběru vody. Dodatečná montáž okapů není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Šikovný klempíř to jistě zvládne, ale ze zkušenosti víme, že to nevyjde levněji než si objednat garáž s okapy přímo z výroby. Často se na nás zákazníci obracejí, abychom jim okapy na již smontovanou garáž namontovali dodatečně, to však z technických důvodů neděláme. Garáž, kterou si objednáte i s okapy, má totiž délku střešních plechů již z výroby uzpůsobenou pro optimální montáž okapů.

Zkuste si nakonfigurovat garáž, jaká by se vám líbila, se vším, co na ní chcete mít: https://www.garazujeme.cz/konfigurator